Linkuri accesibilitate

Reacţie prudenţă a Ierusalimului la intenţia lui Colin Powell de a se întîlni cu autorii Acordului de la Geneva


Guvernul israelian a reacţionat cu prudenţă faţă de intenţia Secretarului de stat american Colin Powell de a se întâlni cu autorii israelieni şi palestinieni ai planului neoficial de pace pentru Orientul Apropiat. Purtătorul de cuvînt al guvernului israelian Avi Pazner a declarat: “nu vrem să ne certăm cu Powell”.

Powell a declarat ieri că s-ar putea întîlni, probabil vineri, cu autorii planului neoficial, cunoscut ca “Acordul de la Geneva”. Planul de pace neoficial este respins ca inacceptabil de guvernul israelian al lui Ariel Sharon.

Powell a spus că întîlnirea cu autorii planului nu înseamnă diminuarea sprijinului american pentru Isarel şi nici pentru planul oficial de pace – aşa numita Foaie de Parcurs pentru pace.

Colin Powell: „Nu înţeleg de ce eu sau oricine altcineva în guvernul amrican ar trebui să ne refuzăm ocazia de a-i aculta pe alţii care doresc pacea sau au idei privind realizarea păcii. Ca Secretar de stat american am obligaţia faţă de poporul american, faţă de preşedinte şi faţă de colegii mei din administraţie de a-i asculta pe cei cu idei interesante. Aceasta nu subminează în nici un fel sprijinul nostru solid pentru Israel şi nici sprijinul pentru Foaia de Parcurs”.

Cu toate acestea, vice premierul izraelian Ehud Omert a declarat ieri postului de radio israelian că în opinia lui Powell face o greşeală dacă se întîlneşte cu autorii planului neoficial.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG