Linkuri accesibilitate

Campanie de combatere a discriminării bolnavilor de SIDA


Cei peste zece mii de români seropozitivi şi bolnavi SIDA, înregistraţi la sfîrşitul lunii septembrie, vor beneficia de sprijin în cadrul unei campanii lansate astăzi şi care are ca obiectiv principal combaterea discriminării cu care se confruntă atît persoanele infectate, cît şi familiile lor.

Campania "Deschide ochii! Deschide inima! 2003" a fost lansată de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi va dura trei luni. Ea beneficiază de finanţare din partea guvernului SUA - prin Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Programul Naţiunilor Unite pentru HIV-SIDA şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie. Acţiunea este susţinută de voluntari din mai multe fundaţii şi organizaţii, precum şi de companii farmaceutice.

Potrivit doctorului Alexandru Rafila, director general în Ministerul Sănătăţii, la 30 septembrie 2003 în România erau 4.591 de persoane cu SIDA (dintre care 3526 copii şi 1065 adulţi) şi 5.825 de persoane înregistrate cu infecţie HIV (dintre care 4.416 copii).

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG