Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat, Richard Boucher a făcut această precizare după ce aiatolahul Ali al Sistani, liderul religios al şiiţilor –majoritari în Irak, declara săptămîna trecută că respectivul calendar al trasferului de autoritate nu implică în destulă măsură poporul irakian, prin organizarea de alegeri directe.

Boucher a spus că actuala formulă – acceptată de toţi membri consiliului irakian de guvernare – este menită să ducă în cele din urmă la organiazrea de alegeri, care vor avea loc însă după ce va fi instalat – în iunie 2004 – un guvern interimar.

Oficiali americani declară că trupele Statelor Unite au fost angajate duminică la Samara în cea mai serioasă confruntare armată de la căderea regimului Hussein. Potrivit surselor citate insurgenţi anti-americani au atacat două convoaie militare demonstrînd o bună coordonare şi o mare abilitate de luptă.

Oficialii americani declară că la Samara au fost ucisi 54 de insurgenţi, însă localinicii contestă cifra susţinînd că nu ar fi murit mai mult de 10 persoane – majoritatea civili.
XS
SM
MD
LG