Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


adăugând că prezenţa oricărui contingent militar în regiune trebuie coordonată nu doar cu părţile în conflict, ci şi cu comunitatea europeană, cel puţin pentru a fi respectat Tratatul privind Forţele Convenţionale în Europa.

„Operaţiunea de pacificare ce urmează a fi efectuată aici trebuie să aibă mandat OSCE, să aibă un contingent multinaţional nu foarte numeros şi pe un termen scurt”, a mai spus William Hill.

OSCE, care elabora împreună cu ceilalţi doi mediatori în problema transnistreană o serie de recomandări, a propus şefului adjunct al administraţiei de la Kremlin, Dmitri Kozak, să unească eforturile în elaborarea planului de soluţionare a conflictului transnistrean, însă din diverse motive acest lucru nu a avut loc - a declarat şeful misiunii OSCE la Chişinău, William Hill.

Tot atunci, a precizat Hill, Moldova şi Rusia au fost anunţate de faptul că fără a fi coordonat cu OSCE, documentul va provoca obiecţii din partea mai multor state membre, obiecţii exprimate, de altfel, de preşedintele în exerciţiu al OSCE, Jaap de Hoop Scheffer.

„Noi susţinem acţiunile de natură să ducă la progrese în negocieri, însă asta nu înseamnă că vom aproba oricare din documentele propuse de o parte interesată” - a mai spus oficialul OSCE.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG