Linkuri accesibilitate

Precizări privind documentele iniţiale de poziţie ale României în negocierile cu UE


Documentele iniţiale de poziţie ale României în negocierile cu Uniunea Europeană sînt publice, găsindu-se pe pagina de Internet a Ministerului Integrării Europene, însă documentele complementare de poziţie nu pot fi date publicităţii - se arată într-un comunicat al acestui minister.

Precizările Ministerului Integrării reprezintă un răspuns la declaraţiile liderului BNS, Dumitru Costin, care a afirmat, marţi, că a primit , recent, de la Ministerul Integrării, un răspuns în care se arăta că rezultatele negocierilor cu U.E. sînt "secrete de stat".

Ministerul Integrării arată că documentele complementare de poziţie sau documentele de informaţii suplimentare constituie răspunsul României la întrebările statelor membre UE şi ale Comisiei Europene, precum şi la poziţiile acestora. Acestea sînt documente de negociere şi pot fi făcute publice doar cu acceptul tuturor părţilor implicate, adică al celor 15 state membre şi al Comisiei Europene, susţine ministerul.

Avînd în vedere că toate capitolele sînt închise provizoriu pînă la finalizarea negocierilor, se poate reveni asupra negocierilor, aşa cum s-a întîmplat cu unele state candidate - se mai arată în comunicat.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG