Linkuri accesibilitate

Parlamentul de la Tbilisi urmează să stabilească data alegerilor legislative


Legislativul de la Tbilisi se reuneşte pentru a stabili data alegerilor parlamentare după ce cu două zile în urmă a hotărît că prezidenţialele vor avea loc la 4 ianuarie. Opoziţia l-a desemnat pe Mihail Saakashvili drept candidat unic pentru funcţia supremă în stat. Data limită pentru depunerea candidaturilor la prezidenţiale nu este clară.

Mai mulţi candidaţi şi-au anunţat intenţia de a intra în cursă. Potrivit unor relatări fostul şef al serviciilor secrete georgiene Igor Gorgadze ar intenţiona să candiezeze. El este dat în urmărire de autorităţile de la Tbilisi pentru tentativa de asasinare a fostului preşedinte Eduard Şevardnadze în 1995.

Candidatul acum sigur al opoziţiei, Saakashvili vorbea ieri despre pericolul unei lovituri de stat afirmind în context că asigurarea domniei legii este prioritatea absolută în cadrul eforturilor de organizare a alegerilor anticipate. Saakashvili a mai vorbit şi despre importanţa unei relaţii bune între Tbilisi şi Moscova.

Pe de altă parte, într-o convorbire telefonică pe care a avut-o cu preşedinta interimară a Georgiei Nino Burjanaze, preşedintele George Bush a reiterat sprijinul Washingtonului pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Georgiei.
XS
SM
MD
LG