Linkuri accesibilitate

Credit al Băncii Mondiale pentru modernizarea sistemului energetic din Republica Moldova


Consiliul de directori al Băncii Mondiale a aprobat un credit în valoare de 35 de milioane de dolari în cadrul Proiectului energetic II pentru modernizarea sistemului energetic din Republica Moldova.

Proiectul ar urma să contribuie la promovarea reformelor bazate pe principiile economiei de piaţă, îmbunătăţirea serviciilor sociale printr-o asigurarea cu energie termică a instituţiilor sociale - se arată într-un comunicat al oficiului de la Chisinau al Băncii Mondiale.

Conducătorul proiectului, Vlado Vucetic a apreciat ca proiectul are menirea sa contribuie la eficientizarea sectorului energetic din Moldova, care „ocazional, continuă sa fi supus presiunilor”, precum şi sporirea transparenţei comerţului intern şi extern cu energie.

Proiectul conţine două componente, prima vizând îmbunătăţirea infrastructurii operatorului naţional în electroenergetică, „Moldelectrica”, iar cea de-a doua – ameliorarea aprovizionării, calităţii şi eficienţei energiei termice în clădirile publice prioritare selectate.
XS
SM
MD
LG