Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


şi în primul rând de către Organizaţia pentru Cooperare şi Securitate în Europa - se spune într-un comunicat al serviciului de presă al preşedinţiei moldovene. OSCE a declarat ieri că nu îşi poate da girul planului rusesc.

„Chişinăul a respins memorandumul rus de soluţionare a crizei transnistrene din cauza lipsei de bărbăţie politică”- a declarat adjunctul administraţiei ruse de la Kremlin Dmitri Kozak, la plecare din Republica Moldova. El şi-a exprimat regretul că autorităţile moldovene au luat această decizie în pofida parafării documentului ieri seara de către preşedintele Vladimir Voronin şi liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov.

Biroul preşedinţiei Republicii Moldova a anunţat în cursul dimineţii că vizita la Chişinău a preşedintelui rus Vladmir Putin a fost amînată. Potrivit unui anunţ de ieri seara, preşedintele Putin urma să asiste astăzi la semnarea memorandumului de reglementare a chestiunii transnistrene.

Mii de manifestanţi au continuat să protesteze astăzi la Chişinău împotriv planului de federalizare a Republicii Moldova, propus de Moscova. Manifestaţiile sunt organizate de Comitetul pentru apărarea independenţei şi a Constituţiei, comitet din care fac parte partidele din opoziţia parlamentară şi extra-parlamentară, organizaţii neguvernamentale şi uniuni de creaţie din Republica Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG