Linkuri accesibilitate

Serviciu militar sau plata unei sume compensatorii reprezentînd valoare a 15 salarii minime brute?


Proiectul de lege propus de Ministerul Administraţiei şi Internelor privind îndeplinirea stagiului militar, prevede că îndatoririle militare se pot îndeplini, opţional, prin una din următoarele forme: serviciul militar activ şi în rezervă; serviciul civic în folosul comunităţii sau plata unei sume compensatorii reprezentînd valoare a 15 salarii minime brute pe economie.

Ministrul Apărării Ioan Mircea Paşcu a declarat însă că proiectul de lege privind stagiul militar, iniţiat de MAI, va fi modificat în funcţie de reacţia opiniei publice, sugerînd, potrivit agenţiei Medifax, că nu este de acord cu prevederile referitoare la plata a 15 salarii brute minime pe economie pentru scutirea de armată.

Alianţa PNL-PD se opune proiectului de lege al Ministerului de Interne, privind renunţarea la serviciul militar în schimbul unei sume de bani, a declarat, tot astăzi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele democrat, Sorin Frunzăverde. El a precizat că alianţa consideră discriminatorie propunerea respectivă.
XS
SM
MD
LG