Linkuri accesibilitate

Ucraina susţine planul de soluţionare a conflictului transnistrean propus de Moscova


Ucraina, în calitate de stat garant al reglementării conflictului transnistrean, “susţine întru totul” planul de soluţionare a conflictului propus de Moscova - a declarat preşedintele ucrainean Leonid Kucima, citat de agenţia Interfax.

Potrivit purtătorului de cuvînt al preşedinţiei de la Kiev, Kucima a făcut această declaraţie în cadrul unei întrevederi cu şeful adjunct al administraţiei Kremlinului, Dmitri Kozak.

Agenţia Interfax îl citează pe preşedintele Kucima cu declaraţia că “pentru Ucraina prioritară este soluţionarea cît mai grabnică a problemei transnistrene” şi că poziţia Kievului rămîne neschimbată - “păstrarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Moldovei, respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”.

Preşedinţia ucraineană a anunţat, de asemenea, că preşedintele Leonid Kucima a discutat problema transnistreană la telefon cu omologul său moldovean, preşedintele Vladimir Voronin, discuţie în cadrul căreia Kucima a confirmat că Ucraina este dispusă să sprijine planul moscovit de soluţionare a conflictului.
XS
SM
MD
LG