Linkuri accesibilitate

O nouă garnitură de tren cu muniţii ruseşti pregătită să plece vineri noaptea din Transnistria


O nouă garnitură de tren cu muniţii ruseşti a fost încărcată şi este pregătită să plece de la depozitul de muniţii Colbasna din regiunea transnistreană a Republicii Moldova - a declarat pentru Radio Europa Liberă responsabilul de relaţiile cu publicul al Misiunii OSCE de la Chişinău, Claus Neukirch. Oficialul a precizat că următorul tren ar urma să plece de la depozitul rusesc de la Colbasna lunea viitoare.

Federaţia Rusă şi-a reluat în ritm alert evacuarea patrimoniului şi muniţiilor sale din regiunea transnistreană a Republicii Moldova cu mai puţin de o lună înaintea reuniunii ministeriale a OSCE de la Maastricht, după ce în vară procesul a fost blocat, motivul invocat de partea rusă fiind poziţia neconstructivă a regimului separatist transnistrean. Cu toate acestia, Rusia nu reuşeste să se încadreze în termenul limită de retragere stabilit de OSCE la Istanbul şi Porto pentru 31 decembrie 2003.

Adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kremlin, Dmitrii Kozak, a anunţat ieri că Moscova mai are de evacuat aproximativ 50 de garnituri de tren de la depozitele sale din Transnistria, iar procesul s-ar putea încheia în mai puţin de 6 luni, dacă Tiraspolul nu va impune noi piedici.
XS
SM
MD
LG