Linkuri accesibilitate

Preşedintele Voronin: planul rusesc se bazează pe iniţiativele Chişinăului


Preşedintele Vladimir Voronin s-a întălnit joi cu reprezentanţii corpului diplomatic acreditat la Chişinău. În mesajul către aceştia, şeful statului a ţinut să menţioneze că memorandumul rusesc privind conflictul transnistrean nu a apărut pe “un loc gol” şi că “într-o măsură foarte mare el se bazează pe iniţiativele Chişinăului”.

“În forma sa actuală – a adăugat preşedintele Voronin - Memorandumul reprezintă suma unor compromisuri, pe care au reuşit să le realizeze părţile. Desigur, multe din planul propus nu convin părţii noastre. În prezent, continuăm consultările cu oamenii politici, cu fracţiunile din Parlament, cu reprezentanţii societăţii civile, ne aflăm într-un intens proces de negocieri cu partea transnistreană.

Noi, însă, înţelegem şi altceva – astăzi au sporit, mai mult ca oricînd, şansele reglementării şi ar fi o greşeală de neiertat să nu profităm de toate aspectele favorabile ale situaţiei create. Să accepţi semnarea Memorandumului înseamnă să dai dovadă de multă îndrăzneală, să-ţi asumi o răspundere enormă. Dar acest risc este mult mai mic, decît riscul continuării confruntării”.
XS
SM
MD
LG