Linkuri accesibilitate

Introducerea vizelor pentru cetăţenii ruşi şi ucraineni din primul semestru al anului viitor


Cetăţenii ruşi şi ucraineni vor avea nevoie de vize pentru a intra în România începînd din prima jumătate a anului viitor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, chestorul Corneliu Alexandru, directorul Direcţiei de integrare euro-atlantică din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Alexandru a precizat că această măsură va fi valabilă pentru cetăţenii ruşi începînd de la 1 aprilie 2004, iar pentru cei ucraineni începînd de la 1 iunie 2004. Potrivit lui Alexandru, România a recurs la această măsură pentru protejarea viitoarei frontiere externe a Uniunii Europene.

El a precizat că pentru cetăţenii ruşi şi ucraineni se va introduce obligativitatea vizelor în mod unilateral şi că este o chestiune de reciprocitate. Adică şi cetăţenii români vor avea, cel mai probabil, nevoie de viză pentru Rusia şi Ucraina.

În ceea ce-i priveşte pe cetăţenii moldoveni, chestorul Alexandru a precizat că aceştia vor putea, deocamdată, să intre în România pe baza paşaportului şi după ce fac dovada că deţin 500 de euro.
XS
SM
MD
LG