Linkuri accesibilitate

Proiectul de buget pe 2004 prezentat în plenul Parlamentului


În plenul celor doua camere ale Parlamentului a fost prezentat proiectul de buget pe 2003, in prezenta membrilor guvernului si a premierului Adrian Nastase. Proiectul de buget, potrivit Ministrului finantelor, Mihai Tanasescu, respecta in linii generale nivelul solicitat de Uniunea Europeana si Fondul Monetar international pentru principalii indicatori macroeconomici.

Este prognozata o crestere economica de 5,5% si o inflatie de 9%, cifre contestate insa de analisti si opozitie, un deficit bugetar de 3% si un deficit al balantei externe sub 5%.

Coalitia PNL-PD a anuntat deja că nu isi va votul. Purtatorul de cuvint al liberalilor, Eugen Nicolaescu a declarat: "Structura demagogica si propagandistica poate fi regasite in toate capitolele, dar mai ales in cele referitoare la subventionarea productiei agricole cu 2 milioane lei la hectar".

Ministrul Finanţelor Mihai Tanasescu a afirmat ca bugetul poate fi votat fara sustinerea Opozitiei, iar purtatorul de cuvint al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz a sustinut ca reactia opozitiei este explicabila intr-un an electoral.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG