Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


APADOR-CH precizează într-un comunicat că Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie era obligat, potrivit legii, să comunice informaţiile cerute în termen de 30 de zile de la data la care Curtea de Apel Bucureşti - Secţia contencios administrativ - a declarat irevocabilă sentinţa civilă pronunţată la 20 decembrie anul trecut de Tribunalul Bucureşti.

APADOR-CH arată că de la data de 20 mai 2003 - considerată prima zi de întîrziere în comunicarea informaţiilor - Parchetul încalcă legea, refuzînd nejustificat să se conformeze unei hotărîri judecătoreşti irevocabile prin care este obligat să furnizeze informaţii considerate iniţial clasificate. Mai mult, asociaţia acuză Parchetul şi de încălcarea Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

În opinia reprezentanţilor APADOR-CH, faptul că procurorul general al României a declarat recurs în anulare nu are nici o relevanţă privind termenul la care Parchetul trebuia sa se conformeze hotărîrii judecătoreşti irevocabile, deoarece instanţa nu a dispus suspendarea executării ei.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care a fost respins recursul în anulare declarat de procurorul general are numai efectul de a confirma totala eroare a demersului acestuia de a ataca o hotărîre judecătorească irevocabilă şi nu a prelungit termenul în care Parchetul avea obligaţia să comunice informaţiile solicitate, mai susţine APADOR-CH.
XS
SM
MD
LG