Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Preşedintele a precizat că la consultări vor putea fi abordate orice teme de discuţie vor propune partidele politice, dar a subliniat că, indiferent la ce dată vor fi organizate alegerile prezidenţiale, el trebuie să-şi ducă mandatul pînă la capăt. Mandatul preşedintelui Iliescu se încheie în 20 decembrie 2004.

Premierul Adrian Năstase a declarat, marţi dimineaţă, că Guvernul ar putea propune PD şi PNL ca alegerile parlamentare să se desfăşoare anticipat, la data de 6 iunie 2004, împreună cu cele locale, iar alegerile prezidenţiale să aibă loc cu două-trei săptămîni înainte de sfîrşitul lunii decembrie.

Purtătorul de cuvînt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz a precizat că partidul său rămîne la părerea iniţială: un singur tur la locale, în 6 iunie şi alegeri generale şi prezidenţiale în 12 decembrie.

Preşedintele Ion Iliescu a declarat, tot marţi, că singura soluţie constituţională pentru ca alegerile parlamentare să aibă loc înaintea datei de 12 decembrie este organizarea de alegeri parlamentare anticipate.
XS
SM
MD
LG