Linkuri accesibilitate

UE condamnă acţiunile armatei israeliene din Cisiordania şi Gaza


Uniunea Europeană a afirmat că acţiunile armatei israeliene şi măsurile restrictive introduse în Cisiordania şi Gaza alimentează extremismul, prin aceea că crează condiţii de nesuportat pentru palestinieni.

Miniştrii de Externe ai celor 25 de ţări membre şi viitoare membre ale Uniunii Europene s-au întîlnit´la Bruxelles cu ministrul de Externe al Israelului Silvan Shalom.

Ulterior, Uniunea Europeană a dat publicităţii o declaraţie care îndeamnă Israelul să ia măsuri pentru evitarea victimelor în rîndul populaţiei civile, să înceteze practica asasinării militanţilor şi demolările de case ca pedeapsă şi să renunţe la tentativele de îndepărtare a lui Yasser Arafat de la conducerea palestinienilor.

De asemenea, Uniunea Europeană cere Israelului să sisteze construcţia gardului de securitate din Cisiordania şi Ierusalimul Răsăritean, pentru că acesta „încalcă dreptul internaţional.”

Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene au condamnat de asemenea atacurile teroriste împotriva Israelului şi au cerut Autorităţii Palestiniene, condusă de Arafat, să se opună cu hotărîre violenţei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG