Linkuri accesibilitate

Adjunctul procurorului general rus: ancheta Hodorkovski poate fura între 2 luni şi 2 ani


Magnatul petrolului rusesc, Mihail Hodorkovski ar putea rămîne în arest chiar şi doi ani pînă finalizarea cercetărilor din dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală şi fraudă.

Adjunctul procurorului general al Rusiei Vladimir Kolesnikov a declarat că este posibil ca ancheta să se încheie în circa două luni. Există însă şi posibilitatea ca investigaţiile să dureze doi ani, în funcţie de anvergura şi complicaţiile afacerii Yukos – a mai spus Kolesnikov.

Pe de altă parte, ministerul resurselor naturale de la Moscova a început examinarea oportunităţii de a retrage licenţele pe care concernul lui Hodorkovski le obţinuse pentru nişte cîmpuri petrolifere din Siberia.

Mihail Hodorkovski, cel mai bogat om de afaceri din Rusia, a fost arestat luna trecută şi există suspiciuni legate de substratul politic al acestei decizii. Hodorkovski sprijină adversari politici ai actualului lider de la Kremlin, iar alegerile parlamentare din Rusia vor avea loc în decembrie.

Autorităţile ruse, inclusiv preşedintele Putin neagă substratul politic al afacerii Yukos-Hodorkovski şi susţin că respectă cu stricteţe rigorile legii.
XS
SM
MD
LG