Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Bremer a spus că, de fapt, Statele Unite înaintează pe calea transferului de autoritate către irakieni cît se poate de repede. Paul Bremer a mai afirmat că Consiliul de Guvernare a Irakului nu a eşuat în munca sa de pregătire a tranziţiei la o guvernare civilă:

„Nu cred că este corect să se afirme că Consiliul de Guvernare a eşuat. Ei sunt confruntaţi, în acest moment, cu o situaţie foarte grea, dar, în opinia mea, irakienii se arată din ce în ce mai eficienţi în preluarea autorităţii.”

Bremer a făcut aceste declaraţii după ce fusese chemat de urgenţă la discuţii cu preşedintele Bush şi cu vicepreşedintele Dick Cheney, la o şedinţă a Consiliului de Securitate Naţională, împreună cu ministrul Apărării Rumsfeld, Secretarul de Stat Powell şi consiliera prezidenţială pentru securitatea naţională, Condoleezza Rice.

Caracterul urgent al reuniunii este scos în evidenţă de un raport al serviciilor americane de informaţii, care potrivit unor oficiali guvernamentali avertizează că irakienii sunt pe cale să îşi piardă încrederea în forţele de ocupaţie sub comandă americană.
XS
SM
MD
LG