Linkuri accesibilitate

UE îngrijorată de îngrădirea libertăţii de expresie în Ucraina


Uniunea Europeană şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la libertatea de expresie din Ucraina, făcînd referire la incidentele legate de partidul de opoziţie „Ucraina Noastră” şi de liderul acestuia fostul premier Viktor Yushcenko.

Acest partid a fost forţat să-şi suspende congresul programat la Donetsk la data de 31 octombrie, după ce sute de persoane au intrat cu forţa în sala unde urma să se desfăşoare congresul şi au împiedicat mersul lucrărilor.

Într-o declaraţie dată azi publicităţii, Uniunea Europeană îşi manifestă îngrijorarea faţă de încercările de a limita libertatea de expresie în Ucraina şi cere autorităţile să-şi respecte angajamentele asumate pe plan naţional şi internaţional cu privire la alegerile prezidenţiale din 2004.

În declaraţie se mai spune că dreptul de a exprima public opinii politice este un principiu fundamental al democraţiei şi al statului de drept. Partidul „Ucraina Noastră” a acuzat guvernul că i-a finanţat pe protestatarii care au blocat desfăşurarea congresului de la Donetsk.
XS
SM
MD
LG