Linkuri accesibilitate

Tbilisi: Comisia electorală amînă din nou anunţarea rezultatelor finale ale alegerilor


Opoziţia din Georgia îşi cheamă şi astăzi simpatizanţii pe străzile capitalei Tbilisi pentru a contesta rezultatele alegerilor parlamenatre organizate duminica trecută şi pe care le consideră trucate.

Opoziţia îi cere preşedintelui Eduard Shevardnadze să accepte pierderea alegerilor sau să demsioneze. La rîndul lor, autorităţile de la Washington au solicitat o contabilizare promtă şi corectă a voturilor.

Comisia electorală de la Tbilisi a amînat din nou anunţarea rezultatelor finale, însă după numărarea a 90% din opţiuni, poziţiile partidelor s-au modificat. Astfel, Uniunea Renaşterii, din opoziţie, trece pe locul întîi cu 21 de procente, urmată de blocul pro-prezidenţial Pentru o George Nouă – 20 la sută, iar pe poziţia a treia se plasează Mişcarea Naţională cu 19 la sută.

Liderul acesteia din urmă, Mihail Şaakaşvili a acuzat celelate două formaţiuni că au pus la cale un complot pentru a-şi împărţi voturile între ele. Deocamdată nu este clar dacă astăzi vor fi date publicităţii rezultatele definitive ale legslativelor de la 2 noiemrbie.
XS
SM
MD
LG