Linkuri accesibilitate

"Moscova nu-şi va îndeplini anul acesta angajamentul faţă de OSCE"


Federaţia Rusă nu va reuşi pînă la sfârşitul acestui an să-şi îndeplinească angajamentele asumate faţă de OSCE privind retragerea trupelor şi arsenalului său militar de pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, Moscovei îi vine greu să numească un nou termen concret pentru finalizarea retragerii - a declarat ministrul adjunct de externe al Federaţiei Ruse, Veaceslav Trubnicov, într-un interviu acordat Europei Libere.

“Am stabilit ca termen de finalizare a retragerii sfîrşitul acestui an. Îndeplinirea acestui termen însă nu depinde de noi şi în deciziile summitului OSCE de la Porto se menţionează că noi vom îndeplini aceste angajamente, dacă vor fi create condiţiile necesare. Dar condiţiile, în acest caz, sînt dictate de conducătorul Transnistriei, Igor Smirnov.

Dacă începutul acestui an a fost foarte promiţător, fiind evacuate 30 de garnituri de tren cu muniţii, ulterior, a intervenit o întrerupere serioasă în acest proces. Acum procesul retragerii a fost reluat şi noi sperăm că el nu se va întrerupe. În ce priveşte termenele, este greu să spunem. În orice caz, acum este clar că pînă la sfîrşitul acestui an nu vom reuşi” - a declarat Europei Libere, ministrul adjunct de externe al Federaţiei Ruse, Veaceslav Trubnicov.
XS
SM
MD
LG