Linkuri accesibilitate

Mircea Geoană: România rămîne un avocat al integrării europene a Republicii Moldova


Ministrul roman de Externe, Mircea Geoana a declarat la Chisinau ca Romania ramane cel mai sincer si eficient avocat al integrarii europene a Republicii Moldova, calificand drept o greseala tactica incercarea diplomatilor moldoveni de a profita de presedintia Comitetului de Ministri al Consiliului Europei pentru a lansa acuzatii la adresa Bucurestiului, inainte ca aceste probleme sa fie discutate in plan bilateral.

Mircea Geoana a mai spus ca Bucurestiul este interesat de semnarea unui tratat politic de baza cu Chisinaul, care sa sublinieze insa doua elemente de baza: caracterul special si unic al relatiilor dintre cele doua state si orientarea europeana a acestora.

In alt context, seful diplomatiei romane a anuntat ca Guvernul roman a acceptat demersul Chisinaului si a reesalonat pe o perioada de 8 ani o datorie a Republicii Moldova de 15 milioane de dolari, pentru livrarile de energie electrica. Mircea Geoana a declarat ca pretinsa netransparenta in gestionarea fondului special pentru Republica Moldova a aparut abia dupa ce Chisinaul a schimbat unilateral regulile de joc, renuntand la cooperarea inter-ministeriala. De acum inainte acesti bani vor fi gestionati prin asistenta de tip european si pentru promovarea valorilor europene si a capitalismului european - a spus Geoana.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG