Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


“poate fi considerată o economie de piaţă funcţională, odată ce progresul înregistrat va fi continuat în mod decisiv”. El a spus că această formulare reprezintă “un foarte important salt în evaluare”. Guenther Verheugen: „Formula e un pic complicată şi asta are de–a face cu metodologia folosită de experţii economici. În cuvinte simple, această formulare înseamnă că analizînd structura şi performanţa economiei Romaniei astăzi, Romania este o economie de piaţă funcţională. Dar noi putem depune mărturie că Romania are o economie de piaţă pe deplin funcţională numai atunci cînd actuala fază a reformelor va fi continuată în anumite domenii, aşa că certificatul final va veni anul viitor”.

Rapoartele de ţară ale Comisiei Europene, privind Romania şi Bulgaria situează Sofia mult înaintea Bucureştiului ca apreciere, dar Comisia spune că nu va exista o decuplare între cele două procese de aderare şi că ambele ţări sînt pe calea spre aderarea în 2007.

Verheugen a subliniat că intenţia Uniunii este ca ambele ţări să semneze împreună un singur tratat de aderare cu Uniunea spre sfîrşitul lui 2005, negocierile trebuind terminate “cu destul timp înainte de sfîrşiutul lui 2005”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG