Linkuri accesibilitate

Ion Iliescu: "Să nu ne cramponăm de formule rigide"


Preşedintele Ion Iliescu a apreciat, într-o declaraţie de presă după întoarcerea din Panama, că raportul de ţară prezentat de Comisia Europeană, privind Romania,este în esenţă pozitiv. Preşedintele Iliescu a precizat că încă nu a citit raportul, dar că ministrul de externe i l-a adus la aeroport şi că principala apreciere din document este că în Romania se poate considera a fi “economie de piaţă funcţională”.

Întrebat dacă în această apreciere Uniunea Europeană acordă Romaniei statutul de economie de piaţă, preşedintele a răspuns: “Să nu ne cramponăm de formule rigide. Aprecierea în sine este o apreciere pozitivă care marchează progresele făcute de economia romanească, care poate fi considerată ca economie de piaţă funcţională”.

Potrivit formulei incluse în Raportul Comisiei Europene, economia Romaniei “poate fi considerată economie de piaţă odată ce progresul înregistrat va fi continuat în mod decisiv.” În raport se cere o aplicare serioasă şi intensă a criteriilor structurale, astfel încît Roamnia să poată rezista presiunilor competiţiei şi ale forţelor pieţei.

În raport se mai spune, între altele, că în Romania, corupţia continuă să fie larg răspîndită şi că ea afectează toate aspectele societăţii.
XS
SM
MD
LG