Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


şi a spus că această decizie "vine după o perioadă de reflecţie personală". Premierul a mai spus că la următoarea şedinţă a CSAT va face o propunere pentru desemnarea unui înlocuitor. Generalul Marian Ureche a înaintat ministrului Justiţiei Rodica Stănoiu, cererea de demisie din funcţia de director al Serviciului Independent de Protecţie şi Anticorupţie.

Generalul Ureche şi-a motivat demisia prin aceea că nu doreşte ca actuala campanie de presă împotriva sa să se resfrîngă negativ asupra serviciului pe care în conduce.

Preşedintele Colegiului CNSAS, Gheorghe Onişoru a declarat că Marian Ureche a refuzat să se prezinte la o audiere, la sediul Colegiului, pentru a lămuri dacă este aceeaşi persoană despre care CNSAS are informaţii că a făcut poliţie politică.

Potrivit lui Onişoru, membrii Colegiului au cerut şi de la SRI date despre Marian Ureche, însă nu au obţinut nici o informaţie. El a precizat: "Despre persoana din dosarele noastre ştim totul, dar acum avem nevoie doar de o confruntare de date personale pentru a şti dacă şeful SIPA a făcut sau nu poliţie politică".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG