Linkuri accesibilitate

Surse din cadrul forţelor ruse din Transnistria contrazic informatiile OSCE


După ce acum cîteva zile misiunea OSCE la Chişinău anunţa reluarea evacuării muniţiilor şi armamentului rusesc aflate în stînga Nistrului, surse din cadrul forţelor militare ruse staţionate în Transnistria, citate de agenţia rusă de ştiri RIA Novosti, au dezminţit această informaţie.

Militari din cadrul Grupului Operativ al Trupelor Ruse staţionate în Transnistria au declarat corespondentului agenţiei RIA Novosti că afirmaţiile şefului Misiunii OSCE la Chişinău, William Hill, potrivit căruia săptămâna trecută a fost expediată în Rusia o nouă garnitură de tren încărcată cu muniţii, nu corespund realităţii. Aceleaşi surse au precizat că garnitura de tren e pregatită, dar plecarea ei trebuie să fie autorizată de administraţia separatistă de la Tiraspol.

Misiunea OSCE la Chişinău, pe de altă parte, a confirmat astăzi, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Klaus Neukirh, că duminica trecută un eşalon cu muniţii ruseşti a fost expediat în Rusia, astfel reluîndu-se retragerea muniţiilor şi armamentului rus, întreruptă de cîteva luni.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG