Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


de către coaliţia condusă de Statele Unite. Oficiul consular american din capitala Irakului a emis un avertisment în care vorbeşte despre pericolul lansării unui număr sporit de atacuri în acest weekend.

Potrivit agenţiei Associated Press, o sondă petrolieră a luat foc în această dimineaţă şi se presupune că a fost un act de sabotaj. Cu o zi în urmă, în confruntările izbucnite într-o piaţă din apropierea Bagdadului, cel puţin patru irakieni şi-au pierdut viaţa, iar doi militari americani au fost răniţi.

În oraşul Fallujah, a fost raportată o explozie şi au fost înregisrate schimburi de focuri în apropierea sediului în care lucrează primarul pro-american al localităţii. De asemenea, la Khaldiya o bombă a ucis un militar american şi a rănit alţi patru.

Uja, satul natal al lui Saddam Hussein din apropiere de Tikrit, a fost încercuit cu un cordon de securitate în cadrul eforturilor de a-i identifica pe resposabilii atacurilor îndreptate împotriva trupelor coaliţiei. Toate persoanele adulte din Uja sînt obligate acum să aibă asupra lor un nou document de identitate.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG