Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


de către coaliţia condusă de Statele Unite. Oficiul consular american din capitala Irakului a emis un avertisment în care vorbeşte despre pericolul lansării unui număr sporit de atacuri în acest weekend.

Potrivit agenţiei Associated Press, o sondă petrolieră a luat foc în această dimineaţă şi se presupune că a fost un act de sabotaj. Cu o zi în urmă, în confruntările izbucnite într-o piaţă din apropierea Bagdadului, cel puţin patru irakieni şi-au pierdut viaţa, iar doi militari americani au fost răniţi.

În oraşul Fallujah, a fost raportată o explozie şi au fost înregisrate schimburi de focuri în apropierea sediului în care lucrează primarul pro-american al localităţii. De asemenea, la Khaldiya o bombă a ucis un militar american şi a rănit alţi patru.

Uja, satul natal al lui Saddam Hussein din apropiere de Tikrit, a fost încercuit cu un cordon de securitate în cadrul eforturilor de a-i identifica pe resposabilii atacurilor îndreptate împotriva trupelor coaliţiei. Toate persoanele adulte din Uja sînt obligate acum să aibă asupra lor un nou document de identitate.
XS
SM
MD
LG