Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Adept al reformismului economic, Voloshin fusese numit la conducerea administraţiei prezidenţiale de Boris Elţîn. Înlocuitorul său este Dmitry Medvedev, adjunct al lui Voloshin pînă ieri, preşedintele al concernului GAZPROM, şi ultima personalitate marcantă care mai rămîne la Kremlin din echipa lui Elţin.

Nu sînt confirmate oficial speculaţiile potrivit cărora Alexandr Voloshin ar fi demisionat după arestaraea duminica trecută a mogulului de la Yukos, Hodorkovski, acuzat de evaziune fiscală şi fraudă. 61 la sută din acţiunile Yukos, aparţinind lui Hodorkovski şi altor asociaţi au fost confiscate de autorităţile ruse. Consecinte: nivelul total al tranzacţiilor bursiere a pierdut 8,1 procente, iar acţiunile Yukos au scăzut cu 14 la sută.

Evoluţiile au fost comentate şi la Washington. Purtătorul de cuvînt al Departamentului de stat Richard Boucher a afirmat că autorităţile americane sînt îngrijorate de modul în care se respectă principiul domniei legii şi de corectitudinea sistemului judiciar în Rusia.
XS
SM
MD
LG