Linkuri accesibilitate

Liderul grupului parlamentar comunist din Chişinău interesat de lista celor care au beneficiat de fonduri de la Bucureşti


Liderul grupului parlamentar al comuniştilor, Victor Stepanciuc, a solicitat, joi, Executivului şi Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) să verifice dacă Mitropolia Ortodoxă a Basarabiei, subordonată Patriarhiei române, este finanţată de Guvernul roman.

De asemenea, Stepaniuc a cerut să i se pună la dispoziţie lista cu organizaţiile neguvernamentale şi persoanele fizice care au beneficiat de sume din fondurile Guvernului de la Bucureşti pentru Republica Moldova, precum şi lista proiectelor finanţate din acest fond.

În replică, deputatul creştin-democrat Vlad Cubreacov, membru al Consiliului eparhial al Mitropoliei Basarabiei, a declarat că Mitropolia nu are nici un fel de relaţii patrimoniale sau financiare cu statul român.

În urmă cu cîteva zile, Guvernul de la Bucureşti a desfiinţat Fondul pentru relaţiile cu Republica Moldova. Fondul avea la dispozitie, anual, aproape patru milioane de dolari.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG