Linkuri accesibilitate

Reducerea numărului experţilor care caută în Irak arme de distrugere în masă?


Atacurile îndreptate împotriva trupelor coaliţiei continuă. Cu cei doi morţi raportaţi marţi seara în urma unui atac cu bombă petrecut în apropierea localităţii BALAD, armata Statelor Unite a ajuns la 117 victime în Irakul post-conflict.

Numărul depăşeşte deja bilanţul victimelor pe care trupele americane le-au înregistrat în timpul campaniei militare pentru ocuparea Irakului, încheiată oficial printr-un anunţ făcut de preşedintele George Bush la 1 mai.

Marţi noaptea a fost înregistrat şi primul atac îndreptat împotriva forţei multinaţionale care patrulează în centrul Irakului. Un transportor blindat al armatei ucrainene a lovit noaptea trecută o mină, incident soldat cu rănirea a şapte militari ucraineni.

Autorităţile americane ar putea decide reducerea numărului experţilor care caută în Irak arme de distrugere în masă pentru a-i utiliza la prinderea celor ce se află în spatele atacurilor îndreptate împotriva trupelor coaliţiei conduse de Statele Unite.

Potrivit unor oficiali de la Pentagon şi din serviciile secrete, ideea e dezbătută de cîteva săptămîni, în paralel cu înmulţirea atacurilor asupra trupelor americane şi organizaţiilor internaţionale care operează în Irak.
XS
SM
MD
LG