Linkuri accesibilitate

Comisia Europeană îngrijorată de evoluţia cazului Hodorkovski


Comisia Europeană a cerut autorităţilor de la Moscova să respecte legea în cazul şefului companiei Yukos, Mihail Hodorkovski, arestat sîmbăta trecută în Siberia sub acuzaţia de fraudă şi evaziune fiscală.

Purtătorul de cuvînt al Comsieii Europene Diego de Ojeda a declarat la Bruxelles că felul cum gestionează Rusia cazul Hodorkovski ar putea avea un impact asupra discuţiilor pe care reprezentanţii acestei ţări urmează să le aibă cu cei ai Uniunii Europene săptămîna viitoare la Roma.

Diego de Ojeda: „Eforturile noastre de a stabili un spaţiu economic comun cu Rusia nu se bazează doar pe nevoia de avea o legislaţie şi standarde armonizate, dar şi pe necesitatea de a le aplica în acelaşi fel, cu respectarea strictă a criteriilor obiective şi a domniei legii”

De Ojeda a a adăugat că Uniunea Europeană este îngrijorată de impacul negativ pe care l-a avut asupra pieţelor financiare arestarea lui Hodorkovski. El a precizat însă că Uniunea nu judecă substanţa cazului, considerînd că este vorba de o afacere internă a Rusiei.
XS
SM
MD
LG