Linkuri accesibilitate

Dominique de Villepin: Franţa nu va acorda ajutoare suplimentare Irakului


Franţa a anunţat că nu se va angaja cu sume peste cele pe care le acordă în cadrul asistenţei oferite de Uniunea Europeană, pînă cînd nu va fi rezolvată problema suveranitatăţii Irakului.

Vorbind la Bruxelles, cu o zi înaintea începerii conferinţei de la Madrid a ţărilor donatoare pentru reconstrucţia Irakului, ministrul francez de externe Dominique de Villepin a reiterat poziţia ţării sale, că adevărata reconstrucţie a Irakului nu poate începe decît atunci cînd irakienii vor deţine controlul în propria lor ţară.

Şi Germania a anunţat că nu va suplimenta suma cu care contribuie la reconstrucţia Irakului, ministrul german al asistenţei pentru străinătate, Heidemarie Wieczorek-Zeul declarînd că ajutorul internaţional pentru Irak nu trebuie să fie în detrimentul unor ţări mult mai sărace ca Irakul.

Uniunea Europeană a anunţat deja o contribuţie pentru Irak în valoare totală de 233 de milioane de dolari. Statele Unite şi-au propus să obţină, mîine şi poimîine, la conferinţa de la Madrid, contribuţii totalizînd 36 de miliarde de dolari.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG