Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


ceea ce va permite inspecţii mai amănunţite ale Onu la facilităţile sale nucleare. Iranul s-a angajat, de asemenea, să-şi suspende programul de îmbogăţire a uraniumului.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, care a dat termen Iranului până la 31 octombrie pentru a dovedi că nu are în derulare un program de înarmare nucleară, a afirmat că acordul la care s-a ajuns la Teheran reprezintă “un semnal încurajator”.

Dar purtătoarea de cuvânt al Agenţiei, Melissa Fleming a declarat Europei Libere că Iranul are mai are multe lucruri de făcut pentru a răspunde cerinţelor organizaţiei sale: “Ceea ce se aşteaptă de la Iran în următoarele câteva zile, până la 31 octombrie, este dezvăluirea în totalitate a activităţilor sale nucleare din trecut, în toate domeniile. După cum ştiţi există un număr de probleme ridicate de inspectorii AIEA, scoase la iveală după investigaţii intense, în ultimele luni. Acestor probleme trebuie să li se dea un răspuns, spre satisfacţia comunităţii internaţionale” .
XS
SM
MD
LG