Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


de un om de afaceri elveţian de origine română. Teodorescu şi alţi funcţionari publici sunt acuzaţi că ar fi primit în jur de 95.000 de dolari mită plus diverse cadouri şi ar fi beneficiat şi de deplasări sponsorizate în Elveţia, toate acestea pentru a favoriza derularea unei investiţii la Buşteni.

De remarcat faptul că Teodorescu a fost demis înainte ca vreo autoritate juridică să-i fi probat vinovăţia, sau măcar să-l fi pus în vreun fel sub acuzare.

Omul de afaceri Octavian Ionescu a fost audiat ieri timp de peste 11 ore de către procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie în legătură cu denunţurile pe care le-a făcut împotriva unor autorităţi guvernamentale şi locale.

Nu este clar la această oră dacă în urma audierilor Octavian Ionescu a fost pus sub acuzare de către procurorii PNA. El este este cel care a declanşat scandalul privind investiţiile din zona Buşteni, el formulînd un denunţ împotriva lui Virgil Teodorescu - consilier al secretarului general al Guvernului, Şerban Mihăilescu - a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, a primarului şi viceprimarului oraşului Buşteni şi a altor funcţionari din administraţia publică centrală şi locală.

Denunţul viza o mită de două milioane de dolari care ar fi fost cerută de funcţionari pentru realizarea unor proiecte de investiţii în zona Buşteni, după ce aceştia primiseră deja bani si sponsorizări depăşind 100.000 de dolari.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG