Linkuri accesibilitate

Presiuni internaţionale asupra autorităţilor palestiniene în urma atentatului anti-american


Autorităţile palestiniene fac faţă unor presiuni sporite din partea comunităţii internaţionale pentru a reprima acţiunile militanţilor palestinieni, după ce un atac al acestora a ucis trei gărzi de securitate diplomatice americane în Faşia Gaza.

Oficialităţi ale Statelor Unite, Uniunii Europene şi ONU au afirmat că atacul cu bombă ce a distrus, miercuri, un vehicul blindat american şi a provocat moartea celor trei, demonstrează necesitatea ca autorităţile palestiniene să pună capăt acţiunilor militanţilor.

Preşedintele George Bush a calificat atacul drept o “ticăloşie” şi a afirmat că autorităţile palestiniene ar fi trebuit să acţioneze de multă vreme pentru a combate terorismul.

Ulterior, Bush a declarat că războiul împotriva terorismului va continua atât timp cât va fi necesar.“America nu poate da înapoi în faţa responsabilităţilor ce-i revin şi a speranţei în mai bine. Securitatea noastră nu va fi câştigată prin măsuri timide. Securitatea noastră necesită o vigilenţă constantă şi acţiuni hotărâte. Cred că America nu are decât o opţiune: Trebuie şi vom lupta războiul împotriva terorismului până la capăt” – preşedintele George Bush.

Atacul de ieri a fost primul de acest fel îndreptat împotriva unor cetăţeni americani, în ultimii trei ani de violenţe israelo-palestiniene. Nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea pentru această acţiune.
XS
SM
MD
LG