Linkuri accesibilitate

Alegerile prezidenţiale din Azerbaidjian


Oficiali ai Comisiei Electorale Centrale de la Baku afirmă că se poate spune deja că rezultatul alegerilor prezidenţiale din Azerbaidjan este valid, dat fiind faptul că, la ora 13, ora Bucureştiului, votaseră 56 la sută din alegătorii înscrişi pe liste. Centrele de votare s-au închis întretimp.

Electoratul a trebuit să se pronunţe asupra înlocuirii preşedintelui Heydar Aliev, în vîrstă de 80 de ani, care este bolnav şi se tratează în Statele Unite. Candidatul considerat a avea cele mai mari şanse de a ieşi învingător este fiul lui Heydar Aliev, Ilham, care este Prim Ministru.

În afară de Ilham Aliev, mai sunt şapte candidaţi - dar numai doi lideri din Opoziţie sunt consideraţi contracandidaţi cu şanse: Isa Gambar, liderul Partidului Musavat şi Etibar Mamedov, candidatul Partidului Independenţei Naţionale. Gambar a acuzat Guvernul că a încercat să măsluiască alegerile.

Un observator electoral din partea Partidului Musavat şi-a dat foc, deoarece Comisia Electorală a refuzat să accepte plîngerea sa că unele persoane au votat de mai multe ori.
XS
SM
MD
LG