Linkuri accesibilitate

Reprezentantul la Chişinău al Secretarului general al Consiliului Europei, Vladimir Filipov conferă cu premierul Tarlev


Consiliul Europei ar putea accepta să facă un serviciu Republicii Moldova şi României şi să le ajute să-şi îmbunătăţească dialogul politic, însă doar în cazul în care ambele ţări vor dori acest lucru - a declarat Europei Libere reprezentantul permanent la Chişinău al Secretarului general al Consiliului Europei, Vladimir Filipov. El a subliniat că nu poate fi vorba despre asumarea de către Consiliul Europei a unui rol de mediator între România şi Republica Moldova.

Vladimir Filipov a discutat azi cu primul ministru moldovean Vasile Tarlev despre solicitarea adresată Consiliului Europei de ambasadorul moldovean la Strasbourg, Alexei Tulbure, de a media soluţionarea unor probleme ce ar exista în relaţiile Republicii Moldova cu România.

Printre acestea ar figura refuzul Bucureştiului să semneze un tratat de bază bilateral şi utilizarea de către autorităţile române a sintagmei „două state româneşti” atunci când se referă la relaţiile României cu Republica Moldova.

Ministerul de Externe de la Bucureşti a calificat "total nefondate" pretenţiile Chişinăului şi s-a arătat surprins de faptul că Republica Moldova a pus în cadrul Consiliului Europei, un for multilateral, probleme pe care nu le-a semnalat la ultimele discuţii bilaterale la nivel înalt.
XS
SM
MD
LG