Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Republica Moldova a cerut medierea Consiliului Europei, pentru rezolvarea divergentelor cu Romania - se arata intr-un comunicat al ministerului de externe de la Chisinau.

În declaratie se face cunoscut ca joi, "reprezentantul permanent al Republicii Moldova la Consiliul Europei a atenţionat Comitetul de Miniştri asupra problemelor persistente in relaţiile bilaterale dintre Moldova şi România, care în prezent nu-şi pot găsi soluţia în cadrul dialogului bilateral".

În opinia Guvernului de la Chişinău, prezenţa acestor probleme, lipsa progresului în soluţionarea lor, pune în pericol însăşi existenţa statului moldovenesc, destabilizează situaţia din ţară, frînează simţitor procesul soluţionării definitive a conflictului transnistrean, influenţează negativ perspectivele integrării europene a Republicii Moldova.

"Republica Moldova se pronunţă pentru transparenţă în procesul de negocieri cu vecinul său occidental, pentru care integrarea în Uniunea Europeană reprezintă, ca şi pentru ţara noastră, o prioritate. Luînd în considerare că în cadrul dialogului politic bilateral cu Republica Moldova România continuă să ignore argumentele şi cerinţele întemeiate ale părţii moldave, Guvernul Moldovei a fost silit să solicite sprijinul şi medierea CE în depăşirea divergenţelor existente", se spune în comunicatul MAE de la Chişinău. Documentul nu precizează care sînt divergenţele dintre cele două state.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG