Linkuri accesibilitate

CET-2 Chişinău în continuare debranşată de la conducata de gaze


Capitala Republicii Moldova, Chisinau, cu peste 700 de mii de locuitori, risca sa ramana fara apa calda si incalzire centralizata in ajunul sezonului rece, dupa ce intreprinderea moldo-rusa MoldovaGaz a debransat miercuri de la conducta de gaze, pentru neplata, centrala electrica cu termoficare din Chisinau, CET-2.

MoldovaGaz, in care pachetul majoritar de actiuni este detinut de concernul rus Gazprom, pretinde de la CET-2 aproape 4 milioane de dolari, datorii formate pe parcursul anului curent. Potrivit agentiei de presa Infotag, vicepresedintele consiliului de administrare al MoldovaGaz, Mihail Gorecenkov, debransarea CET-2 a fost, probabil, singura solutie pentru a evita sistarea gazelor naturale in intreaga tara.

Administratia CET-2, a acuzat de iresponsabilitate MoldovaGaz, anuntand ca a fost amenintata pe parcursul a cateva luni cu sistarea livrarilor de gaze, desi nivelul achitarilor s-a imbunatatit, atingand 76,6% din consumul curent. CET-2 a anuntat ca va plati pana la 20 octombrie datoriile formate luna trecuta, si ca situatia delicata va fi solutionata. Astazi insa temperatura a fost in Chisinau de 10 grade, iar in urmatoarele nopti nu va depasi 6 grade Celsius.
XS
SM
MD
LG