Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Subiectul contină să rămînă controversat din punctul de vedere al irakienilor. Consultările pe această temă cu administratorul civil american Paul Bremer s-au încheiat ieri fără un accept definitiv din partea conducerii interimare irakiene. Cu două zile în urmă, parlamenatul turc şi-a dat avizul pentru trimiterea în Irak a 10.000 de militari la solicitarea Statelor Unite.

În acelaşi timp, pentru a doua zi consecutiv, la Bagdad a avut loc un marş de protest la care au fost prezenţi circa 2000 de irakieni şiiţi care cer eliberarea unui cunoscut cleric. Şeicul Muyad Khazraji a fost reţinut de trupele americane care îl acuză că împreună cu un alt membru al moscheiei unde slujeşte a depozitat armament şi i-a îndemnat pe localnici să lupte împotriva coaliţiei conduse de Statele Unite.

Coaliţia din Irak rămîne în continuare ţinta unor grupări ostile. Asupra cartierului general al trupelor britanice de la Basra s-a deschis focul cu mortiere. Incidentul, care nu s-a soldat cu victime, este primul de acest gen petrecut în ultimele luni în acest oraş din sudul Irakului.
XS
SM
MD
LG