Linkuri accesibilitate

Consultările Putin - Schroeder de la Ekaterinburg


La Ekaterinburg vor continua consultările ruso- germane la nivel înalt privind extinderea cooperării economice bilaterale. Preluînd 11 la sută din exporturile ruseşti, Germania este cel mai mare partener economic al Rusiei. Puţine detalii au putut fi aflate din prima zi a consultărilor cancelarului Gerhard Schroeder cu preşedintele Vladimir Putin.

Potrivit corespondenţilor de presă, agenda e dominată de tratative referitoare la un proiect comun de construire a unei conducte de transport al resurselor energetice din Marea Baltică, proiect la care pe lîngă Rusia şi Germania ar urma să participe şi Olanda.

Un alt subiect al convorbirilor de la Ekaterinburg îl reprezintă relaţiile dintre Rusia şi UE. După extiderea forului comunitar european anul viitor în luna mai, Rusia va avea graniţă directă cu Uniunea, motiv pentru care Schroeder şi Putin pregătesc şi o declaraţie referitoare la relaxarea regimului de vize.

Preşedintele rus şi cancelarul german discută şi despre proiectul noii rezoluţii pentru Irak iniţiat de Statele Unite, document faţă de care atît Berlinul, cît şi Moscova au obiecţii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG