Linkuri accesibilitate

Transnistria: sistem de numerotare telefonică autonom de cel al Moldovei


Autorităţile secesioniste de la Tiraspol au anunţat că începînd cu 7 octombrie în stînga Nistrului s-a trecut la un nou sistem de numerotare telefonică, autonom de cel al Republicii Moldova.

Decizia a fost motivată prin aceea că Chişinăul nu ar fi ţinut cont de necesităţile Transnistriei la elaborarea noului plan de numerotare telefonică al Republicii Moldova, plan ce urmează să fie introdus din 31 octombrie şi care a fost deja aprobat de Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii.

Tiraspolul afirmă că propriul plan de numerotare nu va afecta legătura între cele două maluri ale Nistrului. Specialiştii în telecomunicaţii de la Chişinău afirmă însă contrariul. Ei nu exclud că sistemul introdus de liderii de la Tiraspol va face imposibilă legătura telefonică între malul stîng şi drept al Nistrului.

Potrivit lor, acest sistem este în contradicţie flagrantă cu normele Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii. Autorităţile moldovene mai consideră că decizia administraţiei de la Tiraspol este motivată politic, nu economic, şi reflectă tendinţa de autoizolare a Transnistriei.
XS
SM
MD
LG