Linkuri accesibilitate

Cinci minute de protest ale BNS, Cartel Alfa şi CSDR


Membrii confederaţiilor sindicale BNS, Cartel Alfa şi CSDR care negociază cu reprezentanţii Executivului o serie de revendicări, au oprit lucrul timp de cinci minute, pentru a avertiza autorităţile statului că nu vor renunţa la acţiunile de protest pînă la soluţionarea cererilor lor.

Reprezentanţii celor trei centrale sindicale au programată, tot astăzi, o întîlnire cu reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe, în cadrul negocierilor cu Executivul începute luni.

Potrivit programului de mişcări sindicale, oprirea lucrului timp de cinci minute va fi urmată, la 15 ale lunii, de un miting, la Bucureşti, la care ar urma să participe sindicalişti din toată ţara.

Cele trei confederaţii au stabilit un program comun de mişcări sindicale, ca protest faţă de creşterea tarifelor utilităţilor publice şi faţă de scăderea puterii de cumpărare. Principalele revendicări ale confederaţiilor protestatare sînt creşterea nivelului salariului minim pe economie la echivalentul a o sută de euro pînă la începutul anului viitor şi menţinerea sistemului de impozitare în trepte.

Pe de altă parte, aproximativ şase mii de mineri din unităţile companiei naţionale Remin Baia Mare au întrerupt munca timp de oră, cerînd plata integrală a salariilor şi condiţii decente de muncă.

De asemenea, cîteva sute de angajaţi ai societăţii Siderurgica Hunedoara au protestat din nou timp de două ore în faţa sediului administrativ al societăţii nemulţumiţi de preconizatele disponibilizări de personal.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG