Linkuri accesibilitate

Cartelul Afla, CSDR şi BNS: grevă de avertisment


Membri de sindicat ai Cartelului Afla CSDR şi BNS îşi întrerup activitatea timp de 5 minute în cadrul unui protest de avertisment faţă de majorarea preţurilor la utilităţi şi faţă de nivelul ridicat al fiscalităţii.

În premieră, acţiunea centralelor sindicale e susţinută şi de cîteva organizaţii ale patronatului. Acţiunea are loc pe fondul continuării negocierilor dintre guvern şi sindicate. Ajunse ieri la capitolul salariul minim pe economie, negocierile nu s-au soldat cu nici un rezultat. Sindicaliştii cer ca salariul minim lunar să fie 100 de euro, iar în 2005 să ajungă la 150 de euro.

Tot azi, sindicaliştii de la Roman Braşov organizează proteste de stradă după eşecul negocierilor cu guvernul în privinţa viitoarelor concedieri. APAPS rămîne decisă să concedieze 3000 de angajaţi de la Roman după ce fabrica braşoveană va fi preluată de malaezienii de la PESACA ASTANA, care au cumpărat 94% din acţiunile ROMAN cu preţul simbolic de 1 euro. Chiar dacă la Brasov e aşteptată azi o delegaţie guvernamentală pentru noi negocieri, sindicaliştii au precizat că nu vor contramanda manifestaţiile de protest.
XS
SM
MD
LG