Linkuri accesibilitate

Demararea proiectului Energetic II al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova?


Banca Mondiala ar putea aproba până la finele acestui an demararea proiectului Energetic II pentru Republica Moldova, în valoare de 30 de milioane de dolari.

Reprezentantul Băncii la Chişinău, Edward Brown a anunţat că la 3 octombrie Curtea de Conturi a renunţat la pretenţiile faţă de compania spaniola Union Fenosa, privind legalitatea contactului de privatizare a trei reţele electrice de distribuţie.

Potrivit lui Edward Brown, Banca Mondiala va continua finanţarea proiectelor investiţionale începute, însă nu va acorda Guvernului moldovean asistenţă financiară până când acesta nu va revizui politicile economice, relansând privatizarea şi liberalizând condiţiile economice. Alte condiţii ale Băncii Mondiale se referă la transparentizarea şi îmbunătăţirea calităţii guvernării.

Edward Brown a regretat că Moldova nu a îndeplinit condiţiile pentru a beneficia decât de o singură tranşă de 10 milioane de dolari din creditul pentru ajustări structurale SAC-3, în cadrul programului ce a expirat la 30 septembrie.

Până la mijlocul anului 2004 va fi negociată o nouă strategie de asistenţă de ţară pentru Republica Moldova, iar prezenţa în aceasta a unor fonduri pentru susţinerea bugetului va depinde de dorinţa Guvernului de la Chişinău, căruia îi va fi foarte dificil să lupte cu sărăcia în lipsa asistenţei financiare externe - a mai spus reprezentantul Băncii Mondiale în Republica Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG