Linkuri accesibilitate

Preşedintele Khatami: Iranul va colabora cu AIEA


“Iranul va colabora în continuare cu agenţia ONU pentru energie atomică. Autorităţile de la Teheran nu au nimic de ascuns în legătură cu programele nucleare iraniene, care sînt paşnice”. Declaraţiile îi aparţin preşedintelui iranian Mohamad Khatami, citate de o agenţie studenţească de ştiri de la Teheran.

“Nu ne îngrijorează pespectiva de a fi transparenţi în ce priveşte programele noastre nucleare - a mai spus Khatami, în ziua în care o delegaţie a Agenţiei ONU pentru energie atomică a sosit la Teheran pentru consultări, în pregătirea unei noi serii de inspecţii.

Pînă la 31 octombrie Iranul trebuie să ofere toate detaliile programelor sale nucleare, după cum a solicitat Agenţia internaţională cu sediul la Viena, care a cerut de asemenea ca Iranul să pună capăt procesării uraniului după ce în cîteva locaţii din Iran au fost găsite urme ale acestui element utilizat la fabricarea bombelor atomice. Dacă Iranul nu se conformează, chestiunea programelor sale nucleare ar putea fi pusă pe agenda Consiliului de Securitate ONU.
XS
SM
MD
LG