Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


– aşa numita foaie de parcurs - care cere Israelului să stopeze construirea acestor aşezări. Purtătorul de cuvînt al Ministerului locuinţelor Koby Bleisch a declarat că aceste planuri fac parte din politica guvernului Sharon de a avansa şi dezvolta comunităţi în concordanţă cu nevoile determinate de creşterea naturală.

Palestinienii au condamnat aceste planuri, unul din membrii cabinetului, Yasser Abed Rabbo, declarînd: „Foaia de parcurs a fost asasinată de către Israel”. Anunţul privind construirea de noi aşezări evreieşti în Cisiordania survine după ce cabinetul israelian a decis ieri să construiască o a doua secţiune a unei bariere de securitate care să separe Israelul de teritoriile palestiniene. Bariera intră adînc în teritoriul pe care palestinienii vor să-şi stabilească un stat.

Autoritatea palestiniană a cerut Statelor Unite, Rusiei, Uniunii Europene, şi Naţiunilor Unite (membrii aşa-numitului Cvartet pentru Orientul Mijlociu) să ia măsuri urgente pentru a opri acţiunea Israelului. Franţa a anunţat că va avea convorbiri urgente cu membrii cvartetului asupra consecinţelor ce derivă din decizia Israelului de a continia construirea barierei de securitate.
XS
SM
MD
LG