Linkuri accesibilitate

Premiul Van der Stoel acordat Centrului leton pentru drepturile omului


Un juriu internaţional, sub preşedinţia lui Rolf Ekeus, Înaltul Comisar OSCE pentru minorităţile Naţionale, a decis să acorde Premiul Van der Stoel, Centrului leton pentru drepturile omului şi studii etnice. Premiul, în valoare de 50 de mii de euro, va fi acordat o dată la doi ani, pentru realizări excepţionale în domeniul îmbunătăţirii situaţiei minorităţilor naţionale din ţările membre ale OSCE.

Centrului leton pentru drepturile omului şi studii etnice, înfiinţat în 1993, este biencunoscut pentru cercetările şi comentariile sale bine-informate şi prompte, în probleme cum ar fi cetăţenia, emisiunile radio şi TV în limbile minorităţilor, participarea minorităţilor la viaţa publică şi aplicarea, în Letonia, a standardelor internaţionale în sfera drepturilor minorităţilor - se arată într-un comunicat al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Premiul Van der Stoel, numit după Max van der Stoel, primul Înalt Comisar OSCE pentru Minorităţi, a fost creat în 2001 de Ministerul de Externe al Olandei.
XS
SM
MD
LG