Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


“Credem că acum este momentul să transmitem Iranului un semnal clar dar respectuos în legătură cu necesitatea de a continua şi de a adînci cooperarea cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică “ – a afirmat liderul de la Kremlin, însă nu există indicii că acesta ar fi acceptat cererea americană de a opri asistenţa pe care Moscova o acordă Teheranului pentru definitivarea unei centrale nuclearo-electrice.

La Camp David Vladimir Putin şi George Bush au discutat şi despre conflictul din Cecenia. În context ei s-au autodefinit ca “aliaţi în războiul împotriva terorii”.

“Rusia şi Statele Unite sînt aliaţi în războiul antiterorist. Ţările noastre au avut de suferit din cauza teroriştilor şi ambele guverne acţionează pentru oprirea acţiunilor teroriste. Nimic nu justifică teroarea. Teroristii trebuie opriţi în oricare loc în care răspîndesc haosul şi distrugerile – inclusiv în Cecenia. O soluţie durabilă pentru acel conflict necesită oprirea terorismului, respect pentru drepturile omului şi un aranjament politic în măsură să conducă către alegeri libere şi corecte” – a declarat preşedintele Bush.

În privinţa Irakului, şeful Casei Albe şi liderul de la Kremlin au precizat că urmăresc instaurarea democraţiei în această ţară, chiar dacă nu au avut opinii convergente în privinţa războiului.

Referindu-se la criza din Orientul Mijlociu, Vladimir Putin a declarat - în acord cu George Bush că nu există alternativă la planul internaţional de pace cunoscut sub numele de foia de parcus – proiect elaborat şi susţinut în comun de Statele Unite, Rusia, UE şi ONU.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG